aandeel bezorgdheid

Cathie Wood’s Ark voegt 519.000 aandelen nieuwe openbare Roblox toe in de nieuwste tech-weddenschap

Cathie Wood is de CEO en Chief Investment Officer van ARK Invest, dat drie van de best renderende ETF’s van de afgelopen drie jaar beheert.

ARK Invest

Cathie Woods ‘Ark voegde 519.000 aandelen van Roblox toe aan zijn Next Gen Internet ETF in een belang van $ 36 miljoen.

Roblox begon woensdag openbaar te handelen na een directe notering.

Het spelplatform steeg tijdens zijn handelsdebuut en won donderdag opnieuw na de aankondiging van Ark.

 

Bezorgdheid over de waarderingen van technische aandelen en overdreven enthousiasme op de IPO-markt hebben Cathie Wood’s Ark Investment Management niet weerhouden van haar laatste weddenschap. Bekijk de Fugro aandelen koers online.

 

 

Het populaire Ark Next Generation Internet exchange-traded fund van het bedrijf – dat handelt onder de ticker ARKW – kocht 519.086 aandelen van Roblox, volgens een woensdag gepubliceerde holdings-update. De inzet maakt 0,51% van de aandelen van de ETF uit en had bij de afsluiting van woensdag een marktwaarde van meer dan $ 36 miljoen.

De investering komt net nadat het spelplatform zijn directe notering aan de New York Stock Exchange heeft voltooid. De aandelen stegen van $ 64,50 in hun handelsdebuut naar $ 69,50, wat het bedrijf een marktkapitalisatie van ongeveer $ 38 miljard opleverde.

Het aankoop- en momentum na het debuut tilde Roblox zelfs nog hoger in de vroege handel. De aandelen wonnen donderdag maar liefst 9,1%. ARKW won maar liefst 3,8%.

 

 

Directe noteringen stellen bedrijven in staat hun aandelen openbaar te maken zonder nieuwe aandelen te koop aan te bieden. Bedrijven die deelnemen aan directe noteringen, halen geen kapitaal op, maar vermijden ook de acceptatiekosten die gepaard gaan met traditionele beursintroducties. Het IPO-alternatief is de afgelopen jaren populair geworden bij technologieaandelen, waarbij Slack, Spotify en Palantir allemaal via directe aanbiedingen naar de beurs zijn gegaan. Air France aandeel koers bekijken op de website.

 

De prijsactie van deze week was tot dusver een welkome uitstel voor de producten van Wood. De technologiegerichte fondsen van Ark kelderden de afgelopen weken doordat de stijgende rente op staatsobligaties investeerders deed twijfelen aan de hoge waarderingen van groeiaandelen. De technologiesector is enigszins hersteld nu investeerders de dip kopen, maar de maandenlange rotatie naar waarde vormt nog steeds een bedreiging voor de groep.

De winst van Roblox op donderdag voegt geloof toe aan de groeiende invloed van Ark op investeerdersstromen. Workhorse, Palantir en DraftKings hebben zich allemaal verzameld in recente sessies nadat Ark de aankopen van de aandelen van het bedrijf had onthuld.