theorie slagen

Rijlessen en Covid: ‘Ik ben afgewezen door 50 instructeurs’

Zain besteedt een uur per dag aan het bellen van rij-instructeurs om te proberen lessen te boeken

Van stilstaan ​​op rotondes tot het begrijpen van de mysteries van fileparkeren, leren autorijden kan in de beste tijden een stressvolle ervaring zijn. Maar het coronavirus heeft de zaken voor veel leerlingen in het VK nog erger gemaakt.

 

Rijtests mochten tijdens lockdown niet doorgaan en Covid heeft geleid tot een lange achterstand.

 

Nu komen sommige leerlingen op wachtlijsten te staan ​​voor rijlessen, omdat instructeurs moeite hebben om aan de vraag te voldoen. Motor theorie oefenen gratis mogelijk online.

 

Zain Ahmad zegt dat hij de afgelopen maand is afgewezen door 50 instructeurs of rijscholen.

 

“Ik bracht ‘s ochtends een uur door met het herhaaldelijk bellen van mensen”, vertelt de 20-jarige aan Radio 1 Newsbeat.

 

 

“Ze zijn ofwel volgeboekt, of er zijn geen plaatsen, ze kunnen op zijn vroegst in september geen nieuwe studenten volgen … en veel mensen zeiden dat ze met pensioen gingen vanwege de pandemie.”

 

 

Zain, uit Aylesbury in Buckinghamshire, vond voor Kerstmis een instructeur, maar hij verliet het beroep nadat hij tijdens de lockdown geen inkomen had gehad.

 

“Ik heb nog maar een paar uurtjes [les] nodig, alleen om de boel op te ruimen, maar het is gewoon een kwestie van iemand vinden die moeilijk is”, zegt Zain, die geneeskunde studeert aan de Universiteit van Exeter.

 

De leerling-chauffeurs zijn vastgelopen door lockdown

DVA huurt meer examinatoren in om de achterstand in toetsen op te lossen

Rijlessen te hervatten in Engeland en Wales

Zain heeft eind juni een test geboekt en wil deze niet verzetten, omdat hij weet dat testslots op dit moment ook een zeldzame vondst zijn. Oefenen gevaarherkenning is online mogelijk.

 

Daarom heeft hij zoveel tijd besteed aan het opsporen van een instructeur.

 

Ella Richardson, 17, belde haar instructeur in Kent zodra ze het nieuws hoorde dat de lessen in Engeland opnieuw mochten worden hervat.

 

Maar anderen waren er als eerste, dus Ella zal tot juli moeten wachten om haar eerste les te krijgen sinds de winterstop begon.

 

Ze heeft £ 500 extra moeten betalen om haar rijverzekering te verlengen, en ook £ 2.000 meer moeten uitgeven aan lessen waar ze op hoopte.

 

“De hele ervaring is behoorlijk uitgesponnen en het heeft veel langer geduurd dan ik eerder had verwacht”, zegt ze.

 

Ella voelt “extra druk” om te slagen voor de test die ze in september heeft gekregen, omdat ze zich zorgen maakt dat de achterstand in tests zou kunnen betekenen dat ze volgend jaar nog aan het leren is, wanneer ze zich ook zal voorbereiden op A-levels.

 

“Ik wil me niet concentreren op de voorbereiding op mijn praktische rijexamen als ik mijn examens moet herzien.”

 

Aaron Ellmer is aan de ontvangende kant van oproepen van mensen als Zain en Ella.

 

“Ik heb het altijd druk gehad, maar ik heb nog nooit zoiets meegemaakt”, zegt de instructeur uit Milton Keynes.

 

De 28-jarige zegt dat hij elke dag twee tot drie leerlingen wegstuurt – en pas in oktober mensen op zijn wachtlijst kan aannemen.

 

“De moeilijkste uitdaging voor mij was om nee te leren zeggen tegen mensen”, voegt hij eraan toe.

 

“Ik hou er niet van om nee te zeggen, ik heb altijd zoiets van: ‘Ja, ik neem je aan, ik neem je aan.’ Ik kan het niet doen nu ik volgeboekt ben. ”

 

‘Leerlingen in tranen’

Lynne Barrie, voorzitter van de Approved Driving Instructors National Joint Council, zegt dat de “ongekende” situatie een enorme hoeveelheid “stress en druk” heeft veroorzaakt bij instructeurs.

 

“Waar rij-instructeurs nu mee te maken hebben, zijn leerlingen in tranen omdat ze niet slagen voor een test en misschien weten ze dan dat ze zo lang moeten wachten voordat ze een [andere] krijgen, leerlingen die tests nodig hebben die ze niet kunnen vinden, en toen heb ik leerlingen gehad die een test hebben geboekt, maar eerlijk gezegd zijn ze er nog lang niet klaar voor – sommigen van hen hebben een test geboekt, maar ze zijn nog niet eens begonnen met autorijlessen, “zegt Lynne.

 

Ze maakt zich zorgen dat sommige instructeurs meer uren werken om te proberen iedereen erin te passen.

 

“Vanuit veiligheidsoogpunt wordt dat behoorlijk onveilig en een hoog risico”, zegt ze.

 

Lynne zegt dat het probleem is verergerd doordat sommige instructeurs het beroep hebben verlaten tijdens de pandemie – inclusief degenen die tijdens lockdowns andere banen moesten aannemen om rond te komen als tests en lessen niet door mochten gaan.

 

Het aantal geregistreerde rij-instructeurs in het VK is sinds 2013 met 13% afgenomen, blijkt uit een analyse van Marmalade, de verzekeraar voor jonge bestuurders. Alleen al in het jaar 2020 was er een daling van 2,3% ten opzichte van 2019.

 

Marmalade waarschuwt dat de vraag naar lessen en het tekort aan instructeurs de kosten van lessen “explosieve groei” in de komende maanden kunnen betekenen.

 

Aaron zegt dat hij overwoog om meer in rekening te brengen “omdat ik in het algemeen veel plaatsen ken, in elke branche, hahebben hun prijzen verhoogd om te proberen wat geld terug te verdienen na het bedrag dat we hebben verloren “.

 

Hij heeft zijn uurtarief voor nieuwe starters met £ 1 verhoogd, maar de prijzen voor bestaande studenten gelijk gehouden.

 

“Ze zijn 10 maanden zonder lessen bij me gebleven en zijn bij me teruggekomen, dus ik kon ze op zijn minst respect tonen en hetzelfde geven als voorheen.”