cryptobeginner verwachtingen

Warren Buffett van crypto ‘Mike Novogratz ziet opdoemende bitcoin-prijskatalysatoren’

Crypto-beleggende pionier en voormalig hedgefondsmanager Mike Novogratz heeft miljarden dollars verzameld door gedurfde weddenschappen te plaatsen op digitale activa.

 

Hij heeft zijn crypto-ecosysteembedrijf Galaxy Digital (BRPHF) opgebouwd tot iets dat lijkt op een crypto Berkshire Hathaway (als er zo’n equivalent in crypto was) door investeringen in veelbelovende blockchain-projecten en zijn recente record van $ 1,2 miljard overname van bewaargigant BitGo.

 

En vergelijkbaar met de manier waarop aandelenbeleggers zich tot Berkshire’s Warren Buffett wenden, heeft Novogratz zichzelf gevestigd als crypto-investeerders met één stem die vaak uitkijken naar de volgende grote oproep. “Nou, ik ben de oudste man in crypto”, grapte hij in een exclusief interview met Yahoo Finance op de uitverkochte Bitcoin 2021-conferentie in Miami afgelopen weekend. Chainlink koers voorspelling is positief.

 

 

Bij het uitleggen van de 30% uitverkoop die bitcoin in mei trof om officieel te worden gerangschikt als de slechtste maand voor bitcoin in een decennium, belde Novogratz voor het eerst in op wat volgens hem de grote aanloop was om het jaar te beginnen: institutionele kopers.

 

Belang van institutioneel geld

De oprichter en CEO van Galaxy Digital, Mike Novogratz, 56, voegde zich bij Yahoo Finance’s Zack Guzman voor een exclusief gesprek over bitcoin op Bitcoin 2021 in Miami.

“Institutioneel geld is enorm belangrijk. Laat me je wat cijfers geven: de totale crypto-marktkapitalisatie, dat is Bitcoin en al het andere is ongeveer anderhalf biljoen dollar”, zei hij. “Dat is 30 basispunten van de totale wereldwijde rijkdom – 30 basispunten – niets. Om dat te verschuiven naar 2%, 3%, waarvan ik fundamenteel geloof dat het zal gebeuren, heb je instellingen nodig. Ze bezitten al het geld.”

 

Zoals Novogratz stelt, stapelden veel institutionele spelers en hedgefondsen zich op rond het $ 9.000-niveau toen hedgefondsmanager Paul Tudor Jones voor het eerst zijn investeringsthese uiteenzette en pleitte voor het gebruik van bitcoin’s “digitale goud” in mei 2020.

 

“Een jaar later staat het op $ 60.000 en de drang om de kassa te bellen is zo’n diepgewortelde menselijke drang dat dat is wat er gebeurde,” zei hij. “En dus zien we dit soort stapfunctiebewegingen, en dan zullen we een lange periode van consolidatie zien … en je wacht op het nieuwe verhaal dat de volgende geldgolf brengt en ik denk dat we in een van die periodes nu.” Litecoin verwachting koers is positief.

 

Een katalysator die Novogratz opsomt als een mogelijke narratieve verschuiving, is dat de Securities and Exchange Commission (SEC) eindelijk een bitcoin ETF goedkeurt. Er zijn momenteel meer dan 10 aanvragen in afwachting van goedkeuring, waarvan één van Galaxy Digital zelf. Novogratz vertelde eerder aan Yahoo Finance dat hij verheugd was dat Gary Gensler werd benoemd tot SEC-voorzitter en voorspelde dat hij tegen het einde van het jaar een bitcoin ETF zou goedkeuren.

 

“De grote rijkdom in Amerika is 50- tot 80-jarigen, ze werken meestal via RIA’s, geregistreerde beleggingsadviseurs. Ze kopen langzamer in – die trend is begonnen – de ETF maakt het alleen maar gemakkelijker”, zei hij. “En dus ja, als we morgen een ETF hadden, zou de prijs hoger zijn.”

 

Stijging rendement verdiensten

Elders trekt de explosie van opties om rendement te verdienen op crypto-activa zoals bitcoin, hetzij via gecentraliseerde digitale activaplatforms zoals BlockFi (waarin Galaxy is geïnvesteerd) of gedecentraliseerde financiële toepassingen, ook kapitaal aan dat ongebruikt wordt gevangen in een omgeving met lage rentetarieven. BlockFi adverteert met 4,5% APY op bitcoin, terwijl andere gedecentraliseerde applicaties zoals THORChain meer dan 15% opleveren. Als entiteiten die activa uitlenen die ze opnemen, zouden ze SEC-doelen kunnen worden, voorspelde Novogratz, maar hij deelde ook de overtuiging dat Gensler’s begrip van crypto hem ertoe zou brengen gepast te handelen.

 

“Ik denk niet dat alle regelgeving verschrikkelijk is, ik denk dat we goede regelgeving nodig hebben. Gary Gensler is een slimme kerel. Ik vertrouw erop dat hij met slimme regelgeving zal komen”, zei Novogratz, eraan toevoegend dat het zou kunnen helpen meer kapitaal aan te trekken in de DeFi-ruimte (gedecentraliseerde financiën). “Ik denk eigenlijk dat een van de grote verrassingen van de komende vijf jaar is hoe snel DeFi van de grond komt.”

 

Dat zou natuurlijk minder gunstig kunnen uitpakken voor traditionele banken en kredietverlenende instellingen. Zoals Jamie Dimon, CEO van JPMorgan, eerder dit jaar in zijn aandeelhoudersbrief betreurde, zijn niet-bancaire concurrenten in staat geweest om behendiger te werken zonder extra regelgevende hoepels om doorheen te springen. Als meer daarvan wordt toegestaan, zal de explosie van DeFi waarschijnlijk niet afnemen. De totale waarde van alle DeFi-protocollen zoals THORChain is bijna 100 keer gestegen van $ 16,5 miljard in december tot bijna $ 160 miljard op het hoogtepunt in mei, volgens cijfers van DefiLlama.

 

“[Banken] gaan als een gek lobbyen – minder tegen bitcoin, meer tegen DeFi – maar bitcoin is het trojaanse paard om alles in [naar digitale activa] te krijgen en dus gebeuren revoluties niet zonder een beetje bloodshed,” zei Novogratz. “Iemand verliest wanneer iemand wint.”

 

Zack Guzman is een anker voor Yahoo Finance Live en een senior schrijver over ondernemerschap, crypto, cannabis, startups en het laatste nieuws bij Yahoo Finance.